Om Oss


Vi er en liten familie på 3 som driver et lite oppdrett av rasen Miniature American Shepherd på Slåstad i Sør Odal Kommune. Vi er en FCI / NKK godkjent oppdretter. 

Vi har 6 hjemmeboende tisper, og 1 som bor ute på deleie, som er en del av familien og er med på det som skjer. Våre hunder bor med oss inne og står ikke på kennel eller i hundegård, vokst opp med et barn på snart 8 år, og vi har hester som nærmeste nabo. Vårt mål med oppdrettet er å kunne bidra til sunne friske rasetypiske hunder som fungerer fint som familiehunder samt at vi har stort fokus på godt temperament. Vi driver i liten skala da vi setter kvalitet før kvantitet. 

Vi setter ingen krav til hundesport, utstilling etc. Viktigste for oss er at valpene får det beste hjemmet samt får de stimuliene de trenger for å trives. Vi setter krav om helsetesting ved 18 mnd alder med HD/AD røntgen og øyelysing, dette for å kunne hjelpe oss videre med avlsarbeidet.
 

Vi HD/AD røntger, øyelyser, og dna tester alle før de går i avl og følger alle retningslinjene til Raseklubben nmask.no og til Norsk kennel klub og vi venter til hundene har fylt minimum to år før de brukes i avl.